Jamsoorten
Onze “klassiekers”
- Appel met Rozen
- Appel met Gember: verbeterd recept, met extra gember.
- Aardbei ‘Maroc’: aardbeien met Marokkaanse kruiden.
- ‘Origano Rosso’: nectarine met aalbes en marjolein (vriendschapskruid). Lekker bij paté, wild en op toast.
- Kruisbes & Braamlikeur: kruisbes met zwarte bes- en braamlikeur.
- Logan ‘Cinderella’: loganbes (kruising framboos + braam) met pepermunt ‘Cinderella’, heerlijk fris, dieprood en eigenzinnig.
- Framboos ‘Basil’: zomerse intense frambozen met Italiaans bazielkruid (koningskruid).
- Framboos ‘So Pure’: puur framboos, met niets dan framboos… en een tikkeltje rozenwater.
- Kers ‘Elfenblad’: zoete kers met een toets van rozemarijn (elfenblad).
- ‘African Summer’: rode bessen met abrikozen en rookkruiden ‘Spirit of Africa’… of hoe je de balans vindt tussen zoet en pittig.
- Ficus ‘Paradisio’: paradijselijke vijgenjam met limoen en amandelen.
Onze jams… met thee!
- Aardbei ‘Provence’: pittig met kruisbes en citroenthee.
Gelei
- Kweegelei & citroentijm: heerlijk fris bij oude kaas, patés enz.
- Druivengelei & steranijs: lekker bij kaas, op roggebrood, met varkensrib, op pannenkoeken enz.
- ‘Indian Orange’: een zomerse, heerlijk frisse (niet-bittere) sinaasappelgelei met earl grey thee.
- Citrus ‘bergamia’: een bijzondere telg die je een Zuiders fris gevoel geeft op je brood of toast, je gerecht pimpt (vb in vleessaus), bij ijs, in je cocktail,…
- Appel in lavendeljasje: bio-appels flirten met lavendelbloempjes, vanille, limoen en citroen.