Jamsoorten

Onze “klassiekers”

  • Appel met Rozen
  • Appel met Gember: verbeterd recept, met extra gember.
  • Aardbei ‘Maroc’: aardbeien met Marokkaanse kruiden.
  • ‘Origano Rosso’: nectarine met aalbes en marjolein (vriendschapskruid). Lekker bij paté, wild en op toast.
  • Kruisbes & Braamlikeur: kruisbes met zwarte bes- en braamlikeur.
  • Logan ‘Cinderella’: loganbes (kruising framboos + braam) met pepermunt ‘Cinderella’, heerlijk fris, dieprood en eigenzinnig.
  • Framboos ‘Basil’: zomerse intense frambozen met Italiaans bazielkruid (koningskruid).
  • Framboos ‘So Pure’: puur framboos, met niets dan framboos… en een tikkeltje rozenwater.
  • Kers ‘Elfenblad’: zoete kers met een toets van rozemarijn (elfenblad).
  • ‘African Summer’: rode bessen met abrikozen en rookkruiden ‘Spirit of Africa’… of hoe je de balans vindt tussen zoet en pittig.
  • Ficus ‘Paradisio’: paradijselijke vijgenjam met limoen en amandelen.

Onze jams… met thee!

  • Aardbei ‘Provence’: pittig met kruisbes en citroenthee.

Gelei

  • Kweegelei & citroentijm: heerlijk fris bij oude kaas, patés enz.
  • Druivengelei & steranijs: lekker bij kaas, op roggebrood, met varkensrib, op pannenkoeken enz.
  • ‘Indian Orange’: een zomerse, heerlijk frisse (niet-bittere) sinaasappelgelei met earl grey thee.
  • Citrus ‘bergamia’: een bijzondere telg die je een Zuiders fris gevoel geeft op je brood of toast, je gerecht pimpt (vb in vleessaus), bij ijs, in je cocktail,…
  • Appel in lavendeljasje: bio-appels flirten met lavendelbloempjes, vanille, limoen en citroen.